sâmbătă, 28 august 2010

Micul dejun - cea mai importantă masă a zilei!


Un mic-dejun potrivit te va ajuta să-ţi începi ziua în formă maximă şi-ţi va da energie si vitalitate.


Te intrebi de ce este aşa important micul-dejun?

Ei bine, după perioada de repaus din timpul nopţii avem de nevoie de o masă cu alimente sănatoase care să ne ofere energie. Micul dejun este o sursă importantă de calorii, fibre şi minerale. Cei care servesc in mod regulat micul-dejun au o tendinta mai redusă de a consuma alimente grase şi bogate in calorii pe parcursul zilei. Aceasta si pentru ca micul-dejun reduce foamea de mai tarziu, astfel gustarile din timpul zilei se vor rari. Micul-dejun nu numai că măreşte puterea de muncă şi rezistenta necesară desfasurarii activitatilor pe parcursul zilei, dar are şi un efect pozitiv asupra dispozitiei generale. Satui fiind de cereale cu lapte, de multe ori considerăm că o cafea la serviciu este indeajuns, dar pe termen lung aceasta alegere ne poate duce la boli precum gastrita sau ulcerul.

 
Un mic dejun sănatos poate conţine:
Fructe si legume
Cereale
Lactate-lapte, iaurt, brânza
Ouă fierte, unt de arahide, carne uşoara sau peşte-toate bogate in proteine

Este de recomandat ca la micul dejun sa se consume mai multe vitamine şi minerale şi mai puţine grăsimi. Prima masă a zilei trebuie să fie variată, să conţină atât carbohidraţi complecsi , cât şi proteine. Această combinaţie ne oferă vitalitate şi îndeparteaza senzaţia de foame pentru mult timp. Un exemplu de mic dejun sănatos ar fi un snake de fructe.


Alimentele ce trebuiesc evitate la micul dejun !!

vineri, 27 august 2010

Avem Yahoo Messenger!

 Vrei sa primesti zilnic newslettterul sanatate-ro.blogspot.com ? Adauga "ROsanatate" in lista ta de messenger.
 

Cele mai sănătoase alimente din lume.

            Va prezentam o lista a celor mai sanatoase alimente care se gasesc in lume! Descoperiti 26 de alimente bogate din punct de vedere nutritional, indicate in echilibrarea dietei si care previn aparitia unor afectiuni grave, precum: cancer, diabet zaharat sau boli cardiovasculare. Prin consumarea acestor alimente veti adopta o dieta personalizata prin asigurarea suplimentelor nutritionale necesare organismului dvs.

Un stil de viata sanatos nu presupune doar consumul alimentelor sanatoase; la fel de importante sunt si modul de preparare al alimentelor, respectarea unui program de exercitii fizice si o igiena riguroasa.

Fructe


1. Caise
Informatii nutritonale:


- beta-caroten: previne actiunea radicalilor liberi si mentine sanatatea ochilor;

- vitamina A: organismul transforma beta-carotenul in vitamina A, care contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer, in special cancerul de piele;
- fosfor: eficient in prevenirea problemelor de memorie;
- vitamina C, magneziu, fier, calciu;
- 1 caisa contine 17 calorii, 0 g grasime si 1 g fibre alimentare.

Mituri despre sănătate


Intre atatea emailuri cu continut ce tine de sanatate, intre atatea siteuri si prieteni sau rude mai mult sau mai putin informate, dar toti cu pilde "verificate" in ceea ce priveste sanatatea, nici nu mai stii ce sa crezi.

E vreo legatura intre a-ti pocni degetele si artrita? Plombele cu mercur sunt periculoase? Mancatul seara ingrasa? Exercitiile fizice pe stomacul gol sunt mai eficiente? Sunt doar cateva dintre cele mai comune intrebari la care raspunsul "pare scris in stele". Fara explicatii, orice vanzatoare de la colt pare sa stie raspunsul.

Prevention incearca sa faca lumina in aceasta nebuloasa, cerand parerea mai multor specialisti.

Exercitiile pe stomacul gol sunt mai eficiente in cura de slabire?

Da, insa nu te astepta la miracole. Cand faci sport, organismul arde atat grasimi, cat si carbohidrati. Studiile recente au aratat ca, exersand pe stomacul gol, se ard cateva calorii in plus, pentru ca lipsesc carbohidratii care ar fi ajuns in organism daca ai fi mancat. Din pacate, diferenta este foarte mica, nesemnificativa cand vine vorba despre masura la haine.