sâmbătă, 4 septembrie 2010

Râsul este cel mai bun medicament!!!!


    În caz că nu ştiati, râsul este o terapie bună împotriva durerilor. Beneficiile râsului sunt cunoscute de ani buni. Motivul pentru care râsul alină durerea este simplu. Prin râs, se eliberează anumiţi hormoni care ne dau energie si ne ameliorează senzatia de durere din corp.
Anumite studii au scos la iveala faptul ca rasul reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si atacurilor de cord.
Rasul este foarte bun pentru oricare dintre noi, asa ca nu va sfiiti sa va binedispuneti ori de cate ori aveti ocazia.
     Umorul si rasul intaresc sistemul imunitar, cresc energia, diminueaza puterea, si protejeaza impotriva efectelor distrugatoare ale stresului. Cel mai bun din toate, este ca acest medicament fara pret este plin de amuzament, liber si usor de folost.
Rasul este cel mai puternic medicament pentru minte si corp

vineri, 3 septembrie 2010

Cum sa faci un antrenament la sală


Cum sa faci un antrenament la sală

           Dacă mergi la sală şi petreci acolo câeva ore pe săptămâna trebuie să te asiguri că acest timp este folosit eficient. Vedem prea mulți colegi de sală care vin doar sa piardă vremea și care arată la fel dupa un an de ocupat aparatele si consumat oxigenul inutil.
     Programează-ti odihnă, mesele și hidratarea astfel încât să ajungi la sală intr-o formă maximă.
          Inainte de antrentament este indicat să îți acorzi cateva minute de pauză, relaxare, in care să-ți vizualizezi obiectivele și planul antrenamentului respectiv. Asta te va deconecta de celelalte probleme ale zilei și te va ajuta să te concentrezi mult mai bine la antenament.
          Echipamentul de antrenament trebuie să fie curat, să nu limiteze mișcările naturale ale corpului și să permita in același timp circulația sângelui și termoreglarea. Înfășurarea in celofan este o metodă greșita de slabire. Te poate doar deshidrata pe moment, având chiar un impact negativ asupra slabirii pe termen lung. Folosește un prosop special pentru a fi pus pe aparate atunci cand pielea ta risca să intre in contact cu ele.
         Antrenamentul trebuie să înceapă cu o incalzire generală, mișcări de gimnastică și eventual câteva minute de aerobic ușor. Unii preferă și Stretching-ul , dar acesta este mult mai productiv după seriile pentru fiecare grupă. Oricum, Stretching-ul trebuie efectuat după o încălzire prealabila.
          Pentru fiecare grupă vizată, trebuie executate 1-2 serii cu o greutate foarte mică, cu repetari facute pe toată cursa mișcării, lent la început și apoi mai rapid, pentru a încălzi mușchiul, a aduce sânge în zonă, cât și pentru a creea o legătura între mine si mușchi. Neglijarea încălzirii iți poate aduce în timp mari necazuri, de la un antrenament nereușit pană la accidentări destul de grave.

    joi, 2 septembrie 2010

    Ce trebuie să mâncăm înainte şi după antrenament ?

    • Alimentaţia înainte de antrenament.
     Alimentaţia dinainte de şedinta de antrenament este foarte importantă şi necesară pentru a asigura performanta.Aceasta determină dacă poţi sau nu atinge maximum de potenţial în timpul antrenamentului tau din sală.

    Executarea a înca două repetari sau suplimentarea greutatilor pe bara/gantere e posibil datorită acestui tip de nutriţie.Aceasta se face mâncand o masă înainte cu o oră sau două înainte de antrenament(in f-tie de metabolism si de cat de mult si ce mănanci) şi totodată luând un supliment înainte cu 15-45′ inainte de antrenamentul propriu zis.

     Această masă îti va asigura deci:
      - forţă musculară
      - rezistenţă
      - îti dă extra energie
      - pompare mai bună
      - capacitatea de a arde mai multe calorii sau grăsime
      - nu în ultimul rând o concentrare sporită.

    Sunt 2 chestii deci,care trebuiesc luate în seamă înainte de antrenament:
      1. Să iei masa inainte cu o ora sau 2
      2. Sa iei un supliment potrivit cu o juma’ de ora înainte

    Sporeşte eficienţa exerciţiilor fizice cu ajutorul muzicii!

    Vrei să te mentii în formă fară ca sportul să devină o pacoste pentru tine? Acompaniază-l cu muzică! Ritmurile corecte îti sporesc eficienţa şi rezistenţa, îti antrenează inima şi te ajută să lupti cu oboseala.

    Muzica are calitaţi motivaţionale extrem de puternice, conferite de muzicalitatea, ritmul, impactul cultural şi asocierile psihice pe care le determină. Dacă impactul cultural îti dau fortă să continui, ritmul melodiei se asociază si este preluat in aceeasi intensitate de către bătaile inimii. Tocmai de aceea, beneficiile asocierii muzicii cu exercitiile fizice sunt numeroase:

    Mai multă rezistentă 

    Într-un studiu recent, cercetătorii au descoperit că persoanele care merg cu bicicleta ascultând muzică inspiră cu 7% mai putin oxigen decat cei care pedaleaza fară muzică, pentru aceeaşi distantă şi durată a exerciţiului. Acest lucru determină o rezistentă mult mai mare la solicitarile fizice şi, îmbunătăţind respiraţia, creşte şi calitatea exerciţiilor.

         De asemenea, muzica te ajută să constientizezi momentul în care trebuie să te opreşti. Dacă în mod normal continui să alergi fară să îti dai seama când ar trebui să te opreşti, muzica îmbunatăţeşte funcţiile creierului şi te ajută să sesizezi impactul exercitiilor asupra corpului tău.

    marți, 31 august 2010

    NOU: De acum, poti propune subiecte!


                                  Ești interesat de un anume subiect ce nu a apărut pe site încă?
                                       Propune un subiect iar noi vom tine cont de cererea ta!

                                                Trimite un mail la rosanatate@yahoo.com

                                                                      Vă mulțumim.

    luni, 30 august 2010

    Vrei să creşti în masa musculară? Iată principalele reguli care nu trebuiesc neglijate nicidecum.

    Pentru a câştiga masă musculară, nu este de ajuns să faceţi antrenamente fizice, trebuie să urmaţi şi un regim alimentar foarte strict şi să aveţi un stil de viată corespunzator.

    SOMNUL. Pentru a câştiga în greutate, trebuie să dormiţi mult pentru a le permite muşchilor să se refacă după o sedintă de antrenament şi pentru a fi odihnit pentru urmatoarele şedinte. Ideal ar fi minimum 8 ore de somn neîntrerupt în fiecare noapte.
    LIFE STYLE. Trebuie sa traiti ca un bun sportiv: fara tigari, alcool, nopti nedormite etc.

    ALIMENTAŢIA.
           Pentru a obţine masă musculară, alimentaţia joacă un rol foarte important, aproape la fel de important ca activitatea fizică. Este important să mancăm mai mult decat consumă corpul nostru de obicei pentru a-i oferi
    materie din care sa creeze muschi si grasime. Insă a manca mai mult nu inseamnă a ne ghiftui! Pentru a creste masă musculară si a limita aportul de grăsimi, trebuie urmat un regim special care favorizeaza proteinele (acestea sunt responsabile pentru cresterea masei musculare), zaharurile lente si rapide (care dau energie) si vitaminele.