luni, 30 august 2010

Vrei să creşti în masa musculară? Iată principalele reguli care nu trebuiesc neglijate nicidecum.

Pentru a câştiga masă musculară, nu este de ajuns să faceţi antrenamente fizice, trebuie să urmaţi şi un regim alimentar foarte strict şi să aveţi un stil de viată corespunzator.

SOMNUL. Pentru a câştiga în greutate, trebuie să dormiţi mult pentru a le permite muşchilor să se refacă după o sedintă de antrenament şi pentru a fi odihnit pentru urmatoarele şedinte. Ideal ar fi minimum 8 ore de somn neîntrerupt în fiecare noapte.
LIFE STYLE. Trebuie sa traiti ca un bun sportiv: fara tigari, alcool, nopti nedormite etc.

ALIMENTAŢIA.
       Pentru a obţine masă musculară, alimentaţia joacă un rol foarte important, aproape la fel de important ca activitatea fizică. Este important să mancăm mai mult decat consumă corpul nostru de obicei pentru a-i oferi
materie din care sa creeze muschi si grasime. Insă a manca mai mult nu inseamnă a ne ghiftui! Pentru a creste masă musculară si a limita aportul de grăsimi, trebuie urmat un regim special care favorizeaza proteinele (acestea sunt responsabile pentru cresterea masei musculare), zaharurile lente si rapide (care dau energie) si vitaminele.



Iata cateva obiceiuri demne de a fi insusite:
     Proteinele, baza generală. Proteinele sunt prezente in numeroase alimente: carne, oua, soia etc.
• Apoi, consumul de carbohidrati, chiar foarte multi carbohidrati. Persoanelor ectomorfe (persoanele slabe), care au un metabolism rapid sau foarte rapid, le este foarte dificil sa-si crească masa musculara. Acestea trebuie sa manance enorm de mult pentru a castiga in greutate. Solutia consta prin urmare in consumul de cantitati ridicate de amidon!
• Atenţie, după cum am specificat mai sus, a manca mult nu inseamna a manca gras! Nu mancati hamburgeri, cartofi prajiti, deoarece lipidele nu va vor ajuta sa castigati masa musculara, ci din contra, acestea au tendinta sa se transforme mai degraba in grasime!
• Mancati cat mai des posibil: în plus faţă de 3 mese echilibrate, nu ezitaţi să adaugaţi gustări suplimentare pentru a asigura un aport regulat organismului. In general, se recomandă o gustare la ora 10 si una cam pe la 16.
• Mancati intotdeauna imediat dupa antrenament.
• Daca aveti stomacul mic puteti lua suplimente alimentare.
• Reglati-va dieta la fiecare 15 zile: Daca nu castigati in greutate, cresteti numarul de calorii. Invers, în cazul in care castigati în greutate, dar asta datorită creşterii masei de grasime, reduceţi aportul zilnic de calorii.

Un comentariu:

  1. Night Effective Proteins (Ciocolata)1Kg Aminostar Walmark

    Night Effective Protein este un amestec special de proteine din zer cu eliberare lenta, creat pentru a aproviziona muschii cu proteina din zer de calitate inalta si pentru a preveni aparitia asa-zisei stari catabolice, la nivelul tesuturilor musculare (descompunerea musculara), in timpul somnului.

    RăspundețiȘtergere